ПрАТ "Шосткинське ХПП"

Код за ЄДРПОУ: 00955928
Телефон: (05449) 2-02-63
e-mail: hlibodar@i.ua
Юридична адреса: 41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Кожедуба, 1
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
( ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА )
Щодо фiнансової звiтностi
ПРИВАТНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
"Шосткинське хлiбоприймальне пiдприємство" за 2012 рiк


Управлiнському персоналу
ПрАТ "Шосткинське ХПП"
для подання до НКЦПФР

Вступний параграф
Аудиторами Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма "Середа, Кiсiль та партнери", яка здiйснює свою дiяльнiсть у вiдповiдностi iз Законом України "Про аудиторську дiяльнiсть" на пiдставi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв № 3806, проведено аудит прикладеної фiнансовоїзвiтностi суб'єкта малого пiдприємництва Приватного акцiонерного товариства "Шосткинське хлiбоприймальне пiдприємство", код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України00955928, яке знаходиться за адресою: 41100, Україна, Сумська обл.., м. Шостка, вул.. Кожедуба, 1, зареєстрованого 21.07.1998 за номером 10006033660 Виконавчим комiтетом Шосткинської мiської ради Сумської областi.
Аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Шосткинське хлiбоприймальне пiдприємство", що додається i яка включає баланс станом на 31 грудня 2012 року (форма 1-м), звiт про фiнансовi результати за 2012 рiк (форма 2-м), стислий виклад суттєвих полiтик та пояснювальних примiток проведено у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, прийнятих 18 квiтня 2003 р. Аудиторською палатою України в якостi Нацiональних стандартiв аудиту та "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)"затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку № 1360 вiд 29 вересня2011 р

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть.
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i надання користувачам фiнансової звiтностi, яка включає вiдповiдальнiсть за пiдготовку i достовiрне вiдображення iнформацiї в фiнансових звiтах вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, затверджених наказами Мiнiстерства фiнансiв України. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює органiзацiю роботи внутрiшнього контролю щодо пiдготовки та достовiрностi вiдображення iнформацiї в фiнансовiй звiтностi, яка не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства i помилок, та охоплює вибiр i застосування облiкової полiтики i облiкових оцiнок.


Вiдповiдальнiсть аудитора.
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо названої фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного аудиту.
Аудиторами аудиторської фiрми аудит проведено у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, прийнятих Аудиторською палатою України в якостi Нацiональних стандартiв аудиту, з врахуванням норм Цивiльного i Господарського кодексiв України, Законiв України "Про аудиторську дiяльнiсть", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi" та "Вимогдо аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики) затверджених рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд 29 вересня2011 р, якi вимагають дотримання вiдповiдних етичних принципiв та щоб планування i проведення аудиту було спрямоване на одержання об?рунтованої впевненостi, щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок та викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансовiй звiтностi на пiдставi судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок помилок та шахрайства. Здiйснюючи оцiнки цих ризикiв аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають стану контролю, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю товариства.
Проведено оцiнку вiдповiдностi застосованих облiкових полiтик i прийнятнiсть облiкових оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом та здiйснено оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.
На нашу думку, результати аудиту є достатньою вагомою пiдставою для висловлення об?рунтованої думки щодо фiнансової звiтностi.

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки.
Резерв сумнiвних боргiв i забезпечення наступних виплат персоналу не створювались. В балансi вiдображено залишкову вартiсть необоротних активiв не за справедливою вартiстю, яка суттєво вiдрiзняється вiд балансової.

Умовно-позитивнадумка.
На нашу думку, за винятком впливу на фiнансовi звiти питань, якi вiдображенi вище, фiнансова звiтнiсть справедливо i достовiрно вiдображає в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства станом на 31 грудня 2012р., результат дiяльностi за 2012 рiк i складена вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. № 996-XIV i Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.

Звiт щодо перевiрки iнформацiї висловлення думки по якiй передбачено "Вимогами до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики) затверджених рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд29 вересня2011 р.

Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам законодавства
Розрахунок чистих активiв зроблено з урахуванням методичних рекомендацiй щодо вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, схвалених рiшенням ДКЦПФР вiд 17 листопада 2004 р. № 485.
Розрахункова вартiсть чистих активiв станом на 31.12.2012 року складає - 489,0 тис. грн. рiзниця мiж розрахунковою вартiстю чистих активiв iз статутним капiталом становить 213,5 тис. грн.
Висновок: вартiсть чистих активiв Товариства бiльша вiд статутного капiталу. вимоги п. 3 ст. 155 цивiльного кодексу України дотримуються.

Наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть") не встановлено;

Виконання значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" у звiтному роцi не було;

Стан корпоративного управлiння, у тому числi стан внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" задовiльний;

Iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi"). Ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi в наслiдок шахрайства не встановлено.

Перевiрка порiвнянностi показникiв фiнансової звiтностi. Аудитором проведено таку перевiрку у вiдповiдностi iз Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 22.12.2008 року № 1524 iз змiнами та доповненнями. Аудитор пiдтверджує порiвняннiсть форм фiнансової звiтностi згiдно iз вище означеним наказом Мiнiстерства фiнансiв України.

Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму.
Повна назва: Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма "Середа, Кiсiль та партнери".
Номер та дата видачi Свiдоцтва: № 3806 вiд 18 травня 2006 року про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги, видане Аудиторською палатою України.
Мiсцезнаходження:
Юридична адреса: пр. Т. Шевченко, б. 12, к. 4, м. Суми, 40011
Фактична адреса: пр. Т. Шевченко, б. 12, к. 4, м. Суми, 40011
Телефон (факс): 0542 67-97-67
Дата i номер договору на проведення аудиту: 01лютого 2013 року № 304
Дату початку та дату закiнчення проведення аудиту: Аудит проводився з 01 лютого 2013 р. по 27 березня 2013 року.
Пiдпис аудитора, що проводив перевiрку ____________________ В.М. Середа
Сертифiкат серiї № 005778 виданий 29.04.2004
та подовжений до 29.04.2014р.
Пiдпис директора аудиторської фiрми:
Директор ТОВ АФ "СК та партнери"_______________________ В.М. Середа
М.П.
27.03.2013